Заявете участие

Сомелиер – курс за любители на виното

Потопете се в света на виното

Виното като питие винаги е присъствало около нас още от древни времена.

Но какво се крие зад него?

Какво означава да си сомелиер и защо е важно да знаем как да дегустираме правилно вино?

Нещо, което хората не знаят за виното, е че то е много повече от това, което те виждат! Затова изучаването му е небходимост за всеки любител и професионалист.

В нашия курс ще получите основни знания за виното, терминологията, свързана с него и правилното му дегустиране.

Бъдете готови да се потопите в света на виното в компанията на Маурицио Ферери и Мариана Иванова и да научите важни факти и информация, които ще Ви помогнат както в бъдещото Ви реализиране, така и в компетентната Ви преценка, когато правите своя избор.

Бенджамин Фраклин е казал:

“Wine makes daily lives easier, less hurried, with fewer tension and more tolerance “.  “Виното прави ежедневието ни по-лесно, по-малко забързано,  с по-малко напрежение и повече толерантност”.

За кого е предназначен този курс?

Курсът е предназначен за начинаещи и любители на виното. Хора от ресторантьорският бизнес, или такива които искат да се занимават с вино и занапред.

В края на курса ще се придобият общообразователни познания в областта на виното, които ще са полезни и за бъдещото му изучаване.

Курсът има за цел да запознае курсистите с общи познания от света на виното. Това е една много обширна тема, която ще се опитаме да синтезираме и извлечем най-важното и полезно.

Ще бъдат засегнати както вината на Стария, така и на Новия Свят, важните райони и виното, което е характерно за тях. Курсистите ще научат правилната техника на дегустиране на вино и ще имат възможността да дегустират и обсъждат вината, които ще бъдат предоставени от нас.

Курсистите ще се запознаят с терминологията на виното и ще разберат какво е да си сомелиер и в какво се изразява неговата роля.

Всеки курсист в края на курса ще получи сертификат подписан от Маурицио Ферери, от Европейската школа на сомелиерите.

Обучението ще се проведе на 22 април 2017 г. в Нов български университет, корпус 2, зала 404

Начало: 11:00 – 15:30 часа

Цена на обучението: 60 лв.

За информация и записване:

mtumbeva@nbu.bg

02/ 81 10 268

0896 736 486

 

Публикувано в Курсове. Постоянна връзка.