Център за професионално и продължаващо обучение

КОНФЕРЕНЦИИ

main_1050x399_crop_478b24840a

 

Присъединете се към целодневната конференция и станете част от дискусията относно състоянието на възлагането на обществени поръчки на секторно, национално и наднационално равнище!

 

Чуйте водещи експерти от Европа!

 

Обменете опит и контакти с праткитуващи юристи и международни лектори!

 

Според Европейската комисия публичните организации в ЕС харчат средно около 14% от БВП в сферата на обществените поръчки. Тази сума представлява покупката на услуги, строителни дейности и доставки в различни области от обществен интерес. Ефективен ли е обаче все още изкуственият механизъм за изразходване на публични средства наречен "обществени поръчки"? Какви са новите тенденции във възлагането? Достатъчни ли са мерките за защита на процедурите съгласно сега действащото законодателство? Социално ангажирани ли са обществените поръчки? Как се справят с корупцията европейските държави? Цифровата трансформация на обществените поръчки носи огромни промени в сектора. Ще подобри ли тя ефективността на обществените услуги или ще доведе до редица нови предизвикателства? Тези и много други въпроси ще бъдат дискутирани от доказани експерти в областта на обществените поръчки – от преподаватели в редица европейски университети, до юристи и консултанти у нас и в чужбина. Най-добрите практики и най-новите тенденции за това как технологиите помагат за възлагането на обществени поръчки ще са също във фокуса на форума в навечерието на началото на електронното възлагане в България.

 

 

Кога: 7 юни 2019 г.
Къде: НБУ, София, бул. Монтевидео № 21.
Регистрация и плащане: За да заявите участие в конференцията, моля попълнете и изпратете приложената регистрационна форма по електронен път  на e-mail : uppo@nbu.bg

 

Приложение: Регистрационна форма

 
Цена:

  • Записване от 1 май 2019 до 26 май 2019 – 240 лв.  *

 

*Отстъпка от 5% се получава при записване на двама участници от една организация, а при повече от двама участници отстъпката е 10%.

В цената са включени работни материали, обяд и кафе паузи.

За участието си в събитието ще получите сертификат.

 

Цена за студенти на НБУ - 90 лв.

 

Побързайте – местата са ограничени!

***

 

Не пропускайте блоковете посветени на:

 

- Средства за защита при възлагането на обществени поръчки (лектор: проф. Лорънс Гормли, Университет Гронинген, Холандия)

 

 

- Какво гарантира честността при възлагането на обществени поръчки - дисциплината и санкциите или културата на законно възлагане и съответствие с регулацията? (лектор: Майкъл Боушър, баристър, Великобритания);

 

 

- Социално отговорно възлагане на обществени поръчки (лектор: проф. Елизабета Манунза, Център за изследване на Обществени поръчки, Утрехт, Холандия)

 

 

- Управление на обществени поръчки чрез комплексни технологии (лектор: Д-р Алберт Санчес Грейлс (Dr Albert Sanchez Graells, Юридическия факултет на Университета в Бристол, Великобритания);

 

 

- Корупция при обществените поръчки – как електронното възлагане променя картината (д-р Ирена Георгиева, управляващ партньор PPG Lawyers)

 

 

- Tръжните манипулации в процедурите за възлагане на обществени поръчки (дискусионен модул с участието на адв. Мария Папазова, партньор PPG Lawyers, адв. Ивайло Георгиев, управител Georgiev&Partners и Радостина Узунова, експерт по икономика и обществени поръчки)

 

 

- Опита на Румъния в електронното възлагане – настояща практика и перспективи (адв. Роксана Мушой, и адв. Кармен Бъбътеану, партньори Radulescu & Musoi, Букурещ, Румъния)

 

 

*Лекциите на чуждестранните лектори се провеждат на английски език. В залата ще бъде осигурен симултанен превод на български език. Моля, желаещите да ползват слушалки да го отбележат в регистрационната форма.

 

 

**Детайлна програма на всички лекции и разпределението им по часове предстои да бъде добавена. Организаторите могат да правят промени по програмата.

 

Нашите лектори : ТУК

 

 

Програмата за 07.06.2019: ТУК