Училище за професионално и продължаващо обучение

Стъклото като изразно средство в изобразителното изкуство, дизайн и архитектура

 

 

Анотация и цели на курса: Проектиране, създаване художествено произведение от стъкло.

Стъклото е един изключителен материал, който ни заобикаля навсякъде и въпреки това стъклото все още е загадка за нас то може поставено в определена позиция да обърне до неузнаваемост нашата представа за заобикалящата ни среда. То стъклото се4 адаптира мигновенно където и да е поставено защото поглъща, отразява и приема образите на всичко заобикалящо стъкленият обект в интериора и екстериора.

 

Стъклото е същевременно и един много универсален материал използван в изкуството както в идеалният му вид така и в това с приложим характер, дизайн, архитектура. Затова участниците в курса ще се обучават индивидуално в зависимост от техните предпочитания и възможности в фюзинг /затопено стъкло/ рисуване върху стъкло с професионални силикатни оцветители до пластично обработване на стъклото /скулптура/.

 

В този курс можете да развиете своите познания в областта на архитектурата и дизайна, а и да се запознаете със световните постижения в този раздел от изкуството. Лекции и представяне на известни международни артисти в тази област на изкуството.

 

Лектор: доц. д-р Константин Вълчев

Glass Made - документален филм за студентите по стъкло на НБУ с подкрепата на Централен фонд за стратегическо развитие. Чешка република 2014 г.

 

 

 

30 часа - хорариум / за един семестър /

 

 

 

Предварителни изисквания:

Курсистире да имат желание и интерес в областта на изобразителното изкуство.

 

Компетенции:

Успешно завършилите курса:
Получават професионални умения и подготовка в областта на изобразителното изкуство, дизайна и архитектурата. Успешно завършилите курса получават сертификат от Нов български университет за усвоените способности и квалификация.

 

Нов български университет осигурява ателиета с професионално оборудване и възможности за работа, проектиране и експериментиране.

Език на преподаване: български, немски и чешки

 

 

За информация и записване:

 

Ралица Митова - Мениджър ЦППО


Телефон: 02 8110108
E-mail: rmitova@nbu.bg
Адрес: София, ул.“Монтевидео“ 21, корпус 2, офис 208