facebook

Училище за професионално и продължаващо обучение

Лекция-дискусия SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩА БЪЛГАРИЯ – СОЦИАЛНА ГРИЖА И ПОДКРЕПА ЗА ДЕЦА В РИСК

soso111_1050x399_crop_478b24840a

 

Сдружение SOS Детски селища България е част от голямото международно семейство SOS Children's Villages International, което се грижи за близо 2 500 000 деца в 135 страни по света. Лекцията представи мисията, дейността, постиженията и трудностите пред първата гражданска правозащитна организация в България, която предоставя директна грижа за деца в риск.

 

Събитието се проведе в рамките на цикъл от семинари „Социална и солидарна икономика" на НБУ.

 

Записът от Събитието в ZOOM, може да видите тук

Access Passcode: E.i$sNa3

 

 

Лектори: 

 

1. Антония Тилкова е директор на програма „SOS Детско Селище София – Перник“. Професионалният ѝ път започва в отдел „Закрила на детето“, първоначално като социален работник, а в последствие и като ръководител. Участва в проекта за деинституционализация на домовете за деца с увреждания. В продължение на 6 години ръководи център за интегрирани социални услуги за деца и семейства в квартал Факултета, София към Фондация „Здраве и социално развитие“.

 

2. Лъчезар Думанов е директор „Индивидуални дарителства“ в SOS Детски Селища България. Предприемач, основател на различни бизнеси, между които „Бартерклуб България“ – платформа за търговия между фирми, които използват виртуална валута „Бартер лев“ за разплащане, „Дигитален театър“ – платформа за онлайн стрийминг на сценични изкуства и др. Консултант в сферата на бизнес развитие на „старт- ъп“ предприятия. Участва като експерт в разработването на социалната валута rec.barcelona в Испания. Притежава магистърска степен по финансов мениджмънт на City University of Seattle.

 

 

Модератор:


Радосвета Кръстанова е преподавател в департамент „Икономика“ на НБУ. Доктор по право и съвременна история на Университета на Бургундия, Франция и доктор по политология на НБУ. Съосновател на образователна мрежа за устойчиво развитие "Място за бъдеще" и на гражданско сдружение "Щастливеца". Титуляр на бакалавърски курс "Социална и солидарна икономика", насочен към студенти от различни бакалавърски програми на департамент Икономика.

 

 

За доп. информация:

Училище за професионално и продължаващо обучение (УППО)

Нов български университет

Корпус 2, Офис 208
ул. "Монтевидео" 21
гр. София

Тел.: 02/ 8110 110 (опция 6)
E-mail: uppo@nbu.bg