Училище за професионално и продължаващо обучение

Семинари

СЕМИНАР 

„ПРАНЕТО НА ПАРИ – новите изисквания на правната уредба и практическото им приложение“

 

След успешното първо издание

През месец АПРИЛ 2019 г. ,  Училището за професионално продължаващо обучение към НБУ, организира провеждането на второ издание на семинара, който ще постави акцент върху новите изисквания по прилагането на Закона за мерките срещу изпирането на пари (ЗМИП) .

Семинарът е предназначен за всички задължени лица по ЗМИП:

одитори, данъчни, правни и др. консултанти, възложители на обществени поръчки, счетоводители, брокери на недвижими имоти, търговци на едро, застрахователни дружества и застрахователни посредници, инвестиционни посредници, банки и др. финансови институции, лизингови дружества, юридически лица с нестопанска цел и други, изброени в ЗМИП, раздел ІІ. Задължени субекти.

 

ЛЕКТОРИ:

адв. Георги Денборов

Георги Денборов e адвокат на самостоятелна практика с дългогодишен опит в данъчното право. Работил е в данъчния отдел на Ernst & Young (EY Bulgaria), в отдела по международни данъчни преструктурирания на адвокатска кантора Sutherland Asbill & Brennan във Вашингтон, завършил е магистратура по международно данъчно облагане в Университета „Джорджтаун” във Вашингтон.

 

доц. Тодор Коларов, д.н

Доц. Тодор Коларов, д.н. е международен експерт в сферата на конфискацията на престъпни активи и противодействието на прането на пари. Консултант на Службата на ООН по наркотици и престъпност (Афганистан и Пакистан – 2017 г.; Нигерия – 2016 г.; Иран, Казахстан, Киргизстан, Узбекистан и Туркменистан – 2015 г.) и на Европейската комисия (Хърватия – 2012 г.).

През 2018 г. е избран за председател на международната междуправителствена организация Регионална антикорупционна инициатива, в която членуват 10 държави от региона.

Доцент е в НБУ и Американския университет в България. Магистър по право от СУ “Климент Охридски“ и Джорджтаунския университет в САЩ, доктор по Право на ЕС от ПУ „Паисий Хилендарски“ и доктор на науките в сферата на сигурността от НБУ

 

Кога?

19 Април 2019 г. (Петък)

09:30 – 16:00 ч.

Къде?

Нов български университет

бул. „Монтевидео“ 21, гр. София

Зала 20, Корпус 1

 

Цена: 180 лв.

Цена за студенти от НБУ : 90 лв.

*В цената е включен обяд, кафе-пауза и материали.


Всеки участник  ще получи Сертификат в края на семинара.

 

За информация и записване:

Ралица Митова - Мениджър УППО


Телефон: 02 8110108
E-mail: uppo@nbu.bg

Адрес: София, ул.“Монтевидео“ 21, корпус 2, офис 208