Училище за професионално и продължаващо обучение
Зехтин и средиземноморска диета
ТЕКУЩ ПРИЕМ
АНОТАЦИЯ И ЦЕЛИ НА КУРСА
„Зехтин и средиземноморска диета“ ще ви даде знания за:
- зехтин екстра върджин като супер мазнина и храна за здраве, вкус и красота; средиземноморска диета като философия на хранене и живеене в радост с нашето тяло, храната и природата
- относно търговските категории маслиново масло ползите им
- мазнините, точка на задимяване и окислителна стабилност на различни мазнини при топлинно готвене.
Успешно завършилите курсисти:
1) знаят:
- Как да избират маслиново масло екстра върджин за различни цели в ежедневието
- Как да следват основополагащи принципи на включващата средиземноморска диета, без лишения
- Как зехтин екстра върджин да е съюзник в ежедневието в приготвянето на пълноценна и разнообразна храна
Теми, разглеждани в курса:
- „Средиземноморска диета“ в България – мисия възможна! – в какво се състои философията на „Средиземноморската диета“ и защо е мисия възможна в България; кои са основополагащите принципи и групи храни; какви са ползите на този режим за пълноценно и холистично хранене и живеене и защо е подходящ за всички възрасти
- Зехтин екстра върджин за здраве, красота и природен вкус – защо зехтин екстра върджин е супер храна и мазнина без аналог сред мазнините; кои са ползите на екстра върджин и защо е наричан еликсир за красота и здраве още от античността; защо маслиновото масло да е ежедневна част от менюто ни
- Зехтин екстра върджин в кухнята – задължително! – защо е безопасно за здравето да готвим топлинно със зехтин екстра върджин; екстра върджин за всичко – как да подберем зехтин за готвене и за финален щрих на ястията; как да се грижим за маслиновото масло и защо да не го пазим само за специални случаи
Дата: 20 и 21 май 2023 г. от 10:00 до 12:00 часа.
Място: онлайн
Такса: 125 лв.
Курсът ще се проведе при сформирана група от минимум 7 човека.
Краен срок за записване: 15 май 2023 г.
ЗАПИСВАНЕ:
- Свалете бланка от ТУК.
- Попълнете я и я изпратете на: uppo@nbu.bg
- В ДОПЪЛНЕНИЕ ще бъде предоставена информация за ПЛАЩАНЕ.
Лектор: Анна Петкова
За Анна Петкова @My Pure Olive : Анна е сертифициран сомелиер на зехтин в престижната програма на International Culinary Center и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк. С повече от 20 години международен корпоративен, бизнес и маркетингов опит в хранителния бранш (кафе, шоколад и зърнени храни), през 2016 г. любопитството отвежда Анна в света на виното и зехтина, който две години по-късно превръща в свой професионален път и посвещение.
От 2018 г. Анна развива своя образователна платформа, посветена на развитието на културата на храната и зехтин extra virgin My Pure Olive™ и е автор на книгата „Sun & Olive Oil – stories and recipes about fascinating flavors of the Mediterranean”, публикувана на английски език през октомври 2021 г. Води своя месечна рубрика „Артишок и зехтин“ в Бакхус – списание за вино и гурме култура и е лектор за зехтин в кулинарната академия за професионални готвачи HRC Academy София. Участва като лектор в международни конференции, посветени на зехтина и местната храна – Elia Lesvos Confest’22 и FoodTrex Thessaliniki’19. Сертифицирана е с WSET2 на академията за вино и напитки в Лондон, участва като жури в международен конкурс за кафе Aeropress Championship’22.
Анна е маркетолог по образование и изследовател по призвание. Нейна страст са автентични занаятчийски продукти, сезонната и местна храна и традиции, както и съчетаването на различни стилове и профили зехтин с храна (olive oil food pairing). Приготвянето на “Природа, поднесена на чиния“ у дома е нейна философия на хранене и живеене, която споделя със зехтинени и гастро ентусиасти.
Анна е посланик на Средиземноморската диета и Интуитивна храна като философия на хранене, щастие и живеене.
За доп. информация и записване:
Училище за професионално и продължаващо обучение (ЦППО)
гр. София, НБУ, ул. “Монтевидео“ 21, Корпус 2, Офис 108
Тел.: 02/ 8110 110 (опция 6), 02/ 8110 108
E-mail: uppo@nbu.bg