facebook

Училище за професионално и продължаващо обучение

Зехтин и средиземноморска диета

zehtin-i-sr-dieta_1050x399_crop_478b24840a

ТЕКУЩ ПРИЕМ

 

АНОТАЦИЯ И ЦЕЛИ НА КУРСА

 

„Зехтин и средиземноморска диета“ ще ви даде знания за:

  • зехтин екстра върджин като супер мазнина и храна за здраве, вкус и красота; средиземноморска диета като философия на хранене и живеене в радост с нашето тяло, храната и природата
  • относно търговските категории маслиново масло ползите им
  • мазнините, точка на задимяване и окислителна стабилност на различни мазнини при топлинно готвене.

 

Успешно завършилите курсисти:

 

1) знаят:

  • Как да избират маслиново масло екстра върджин за различни цели в ежедневието
  • Как да следват основополагащи принципи на включващата средиземноморска диета, без лишения
  • Как зехтин екстра върджин да е съюзник в ежедневието в приготвянето на пълноценна и разнообразна храна

 

Теми, разглеждани в курса:

 

  1. „Средиземноморска диета“ в България – мисия възможна! – в какво се състои философията на „Средиземноморската диета“ и защо е мисия възможна в България; кои са основополагащите принципи и групи храни; какви са ползите на този режим за пълноценно и холистично хранене и живеене и защо е подходящ за всички възрасти
  2. Зехтин екстра върджин за здраве, красота и природен вкус – защо зехтин екстра върджин е супер храна и мазнина без аналог сред мазнините; кои са ползите на екстра върджин и защо е наричан еликсир за красота и здраве още от античността; защо маслиновото масло да е ежедневна част от менюто ни
  3. Зехтин екстра върджин в кухнята – задължително! – защо е безопасно за здравето да готвим топлинно със зехтин екстра върджин; екстра върджин за всичко – как да подберем зехтин за готвене и за финален щрих на ястията; как да се грижим за маслиновото масло и защо да не го пазим само за специални случаи

 

Дата: 20 и 21 май 2023 г. от 10:00 до 12:00 часа.

Място: онлайн

Такса: 125 лв.

 

Курсът ще се проведе при сформирана група от минимум 7 човека.

Краен срок за записване: 15 май 2023 г. 

 

ЗАПИСВАНЕ:

  1. Свалете бланка от ТУК.
  2. Попълнете я и я изпратете на: uppo@nbu.bg 
  3. В ДОПЪЛНЕНИЕ ще бъде предоставена информация за ПЛАЩАНЕ.

 

Лектор: Анна Петкова

 

 

За Анна Петкова @My Pure Olive : Анна е сертифициран сомелиер на зехтин в престижната програма на International Culinary Center и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк. С повече от 20 години международен корпоративен, бизнес и маркетингов опит в хранителния бранш (кафе, шоколад и зърнени храни), през 2016 г. любопитството отвежда Анна в света на виното и зехтина, който две години по-късно превръща в свой професионален път и посвещение.

От 2018 г. Анна развива своя образователна платформа, посветена на развитието на културата на храната и зехтин extra virgin My Pure Olive™ и е автор на книгата „Sun & Olive Oil – stories and recipes about fascinating flavors of the Mediterranean”, публикувана на английски език през октомври 2021 г. Води своя месечна рубрика „Артишок и зехтин“ в Бакхус – списание за вино и гурме култура и е лектор за зехтин в кулинарната академия за професионални готвачи HRC Academy София. Участва като лектор в международни конференции, посветени на зехтина и местната храна – Elia Lesvos Confest’22 и FoodTrex Thessaliniki’19. Сертифицирана е с WSET2 на академията за вино и напитки в Лондон, участва като жури в международен конкурс за кафе Aeropress Championship’22.

Анна е маркетолог по образование и изследовател по призвание. Нейна страст са автентични занаятчийски продукти, сезонната и местна храна и традиции, както и съчетаването на различни стилове и профили зехтин с храна (olive oil food pairing). Приготвянето на “Природа, поднесена на чиния“ у дома е нейна философия на хранене и живеене, която споделя със зехтинени и гастро ентусиасти.

Анна е посланик на Средиземноморската диета и Интуитивна храна като философия на хранене, щастие и живеене.

                                        

 

За доп. информация и записване:

Училище за професионално и продължаващо обучение (ЦППО)

гр. София, НБУ, ул. “Монтевидео“ 21, Корпус 2, Офис 108

Тел.:  02/ 8110 110 (опция 6), 02/ 8110 108

E-mail:  uppo@nbu.bg