Училище за професионално и продължаващо обучение
Чаен експерт
Цели на курса
Целта на курса е да запознае курсистите детайлно с всички моменти на Чаената културата – история, ботаника, култивация, процеси на обработка, видове чай, специфики на приготвяне. Програмата е походяща за всички, които обичат чая и желаят да станат експерти в тази област. Завършилите курса получават технологични и специфични знания и умения, които им дават възможност да се реализират в сферата на туризма, както и бизнеса свързан с чай .
Теми разглеждани в курса:
КОМПЕТЕНЦИИ
1) знаят:
- За историята, ботаниката, отглеждането и спецификата на основните видове чай.
- Да познават основните профили на различни видове чай.
- Процеса на приготвяне и сервиране на чаената напитка, технологичните стъпки и пропорции при приготвяне на чай .
- Основните правила при изготвяне на чаено меню.
- Принципите и организацията на чаена церемония/ следобеден чай.
2) могат:
- Да приготвят по правилен начин различните видове чай.
- Да разпознават различни сортове чай.
- Да организират чаени церемонии.
- Да организират своят чаен бизнес
Лектор: Даниел Ташев
Даниел Ташев е кафе експерт, започва да се занимава професионално с кафе през 2007 година. Благодарение на компанията, в която работи успешно защитава сертификати SCA, TEA MASTER, сертифициран тренинг мениджър на Lavazza. През последните 7 години води обучения и дегустации в различни сфери свързани с кафе.
Курсът е с продължителност 6 часа, и ще се проведе при сформирана група от 10 човека на посочената дата:
15.03. 2025г. от 09.40 до 16.00ч. - 6 уч.ч /на място в НБУ/ - с 1 час обедна почивка
Учебна такса: 150 лв.
Краен срок за записване: 05.03.2025 г.
ЗАПИСВАНЕ:
- Свалете бланка от ТУК
- Попълнете я и я изпратете на: uppo@nbu.bg
- В ДОПЪЛНЕНИЕ ще бъде предоставена информация за ПЛАЩАНЕ.
За доп. информация и записване:
Център за професионално и продължаващо обучение (ЦППО)
гр. София, НБУ, ул. “Монтевидео“ 21, Корпус 2, Офис 108
Тел.: 02/ 8110 110 (опция 6), 02/ 8110 108
E-mail: uppo@nbu.bg