facebook

Училище за професионално и продължаващо обучение

AI в дизайн и изкуство

ai-in-art-and-design_1050x399_crop_478b24840a

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ИЗКУСТВЕНИЯ ИНТЕЛЕКТ В ДИЗАЙНА И ИЗКУСТВОТО. РАБОТА С ВИЗУАЛНИ ГЕНЕРАТОРИ

 

 

Цели  

 

Курсът "Приложение на изкуствения интелект в дизайна и изкуството" има за цел да предостави на студентите знания и умения за използване на ИИ инструменти и техники, които да подобрят творческите процеси за да постигнат по-ефективни резултати.

Завършването на този курс ще предостави участниците съществени умения и знания, които ще им позволят да използват разнообразни инструменти и техники за създаване на визуално съдържание. Това може да включва работа с графичен софтуер, компютърно генерирана графика, цифрова обработка на изображения, векторна графика, анимация и други творчески инструменти.

Участниците ще бъдат обучени как да комбинират различни техники и стилове, за да създават уникални и иновативни произведения на изкуството. Създаването на визуално съдържание, което е интересно, съвременно и умело, ще им даде възможност да изразят своите идеи, емоции и съобщения по ефективен начин.

 

КЛАСЪТ ще завърши с изложба - конферанс с отпечатани и изработени в материал произведения, генерирани с помоща на ИИ.

 

 

Класът включва следните модули и теми:

 

1 Модул: ИИ в Изкуството

2 Модул: ИИ в Дизайна

 • Генеративни процеси
 • Създаване на изображения с ИИ за различните индустрии
 • Съпоставяне на прилежащи на ИИ индустрии
 • Начини на създаване на Mood board
 • Обучение с Midjourney
 • Обучение с Adobe Firefly
 • Проектиране на идеи
 • Kонцептуални реализации
 • Практика

 

ВНИМАНИЕ!!! ВСЕКИ КУРСИСТ СЛЕДВА ДА РАЗПОЛАГА С ЛИЧНО УСТРОЙСТВО И ЛИЧЕН АКАУНТ ЗА Midjourney !!!

 

Начало: 6 ноември 2023 г.,

График на занятията: 2 пъти в седмицата (вторник и четвъртък) по 2 академични часа вечер от 18:30 до 20:00. 

Продължителност: 60 академични часа.

 

 

Лектори:

 

Яна Карадимова е художник с 20-годишен опит в графичния и уеб дизайн. Завършва Гимназия с графика и декоративна пластика, след което следва специалност „Графичен дизайн и визуални комуникации“ в Нов български университет – София. Започва работа в Българска Народна Банка като част от екипа в Графично студио, след като преминава обучението си в град Лозана – Швейцария. Работила е за различни международни организации сред които: UNDP, IOM, Bill & Melinda Gates Foundation и др. През годините е създвала визуална идентичност и различни рекламни визии за компании като Cisco, Nokia, Siemens, BMW и други. 2008-2010 г. Участва в проект за интегриране на деца от малцинствени групи чрез проекти в Изкуството в град Пистоя, Италия. Нейното портфолио включва създаване на ценни книжа и банкноти, корици на книги, дизайн на уебсайтове, фирмено брандиране и др. През 2010 г. основава студио Karadime, специализирано в Дизайн концепции и консултации.

 

Венцислав Вълев е визуален артист с дългогодишен опит в създаването на графични концепции. Той е завършил Профилирана гимназия за изобразителни изкуства "Професор Николай Райнов" – София, след което продължава образованието си в областта на Визуалните изкуства и Театъра в Нов Български университет. В ролята на Криейтив директор и партньор в графично студио. Венцислав работи по проекти за различни международни компании и организации в различни сектори като Realtor, UNICEF, Bookit, MoMa, Nestle, Dewars и др., като предлага пълноценни визуални решения.

 

  

Учебна такса: 1200 лв. за външни курсисти и 1000 лв. за действащи студенти на НБУ.

Краен срок за записване: 01.11.2023 г.

 

ЗАПИСВАНЕ:

 

 1. Свалете бланка от ТУК.
 2. Попълнете я и я изпратете на: uppo@nbu.bg 
 3. В ДОПЪЛНЕНИЕ ще бъде предоставена информация за ПЛАЩАНЕ.

 

 

За допълнителна информация и записване:

Център за професионално и продължаващо обучение (ЦППО)

гр. София, НБУ, ул. “Монтевидео“ 21, Корпус 2, Офис 108

Тел.:  02/ 8110 110 (опция 6), 02/ 8110 108

E-mail:  uppo@nbu.bg