Училище за професионално и продължаващо обучение
Здравословно хранене и управление на начина на живот

ТЕКУЩ ПРИЕМ
Цели на курса
Получаване на базисни знания и опит за храненето,както и за влиянието на наична на живот и как да бъдат управлявани при пациенти. Умения за изготвяне на балансирано здравословно меню, познания за различните диети, какви рискове и ползи имат върху здравето на хората.
Теми разглеждани в курса:
1 |
Основи на храненето – какво представляват макронутриентите |
2 |
Основи на храненето – какво представляват микронутриентите |
3 |
Как да се изгради балансирано и здравословно меню |
4 |
Как да се организира правилно ежедневието – съвети за пазаруване, съхранение и приготвяне на храна |
5 |
Влияние на съня и стреса и как да ги управляваме |
6 |
Кои са най-разпространените диети, какви рисковр и ползи имат за здравето. Кога да насочим пациента/клиента към специеалист |
КОМПЕТЕНЦИИ
Успешно завършилите курса студенти/курсисти:
1) знаят:
- Какви са основните макро- и микронутриенти
- Какво влияние оказва храненето, съня и стреса върху здравето
- Какво включва едно балансирано здравословно хранене
- Какви са най-популярните диети, какви рискове и какви ползи имат за здравето
2) могат:
- Да изготвят здравословно балансирано меню за пациентите/клиентите си
- Да помогнат с управлянието на стреса и съня на пациентите/клиентите си
- Да разпознават основни състояния/заболявания/разстройства, за да насочат пациентите/клиентите към специалист
ЗАПИСВАНЕ:
- Свалете бланка от ТУК
- Попълнете я и я изпратете на: uppo@nbu.bg
- В ДОПЪЛНЕНИЕ ще бъде предоставена информация за ПЛАЩАНЕ.
За доп. информация и записване:
Център за професионално и продължаващо обучение (ЦППО)
гр. София, НБУ, ул. “Монтевидео“ 21, Корпус 2, Офис 208
Тел.: 02/ 8110 110 (опция 6), 02/ 8110 108
E-mail: uppo@nbu.bg