Заявете участие

Монтесори учител в ясли и детски градини – възрастова група 0-6

33899690_10216741707842881_2713549548654952448_o

Нов български университет в патньорство с VIVID Onderwijs Nederland организира обучението представя за първи път в България курс по сертифициране и диплома за “Монтесори учител в ясли и детски градини; възрастова група 0-6”според изискванията на Холандската Монтесори Асоциация.

Курсът е подхоящ за:
– студенти
– практикуващи учители в детски ясли, детски градини и предучилищни педагози
– детски центрове

За обучителите:
Д-р Елизабет Матийсен е Магистър по педагогика и невро-психолог в Холандия. Тя има фирма за психологическа диагностика и е партньор на “VIVID Onderwijs”. От 1963-1969 работи като Монтесори учител с деца от 4 до 12 години. От 1969 до 2006 г. e преподавател и обучител на Монтесори учители в Педагогическия колеж в Лайден. Пише много статии за списание “Dutch Montessori” и развива 2 системи за наблюдение на развитието на децата – една за традиционните училища и една специално за Монтесори училища. Вече около двадесет години е консултант по училищно развитие в Холандия, Белгия, Украйна, Русия и Германия. Участва в разработването на проект в Холандия, наречен „Нов подход към математиката в Монтесори образованието“. Консултира държавни и частни училща в процеса на коучване, мениджмънт и методология. Член е на NMV (Nederlandse Montessori Vereniging).

Д-р Вард ван де Вийвер е Магистър по педагогика. Бил е учител и директор. Обучава учители в Педагогическия колеж в Ротердам. Неговата компания „Vivid Onderwijs“ е специализирана в областта на иновациите в училищното образование. Използва и развива доказателствено базирани методологии за развитието на училището през последните двадесет години в Холандия, Белгия, Украйна, Русия и Германия. Интересува се от емпирично доказаните принципи в Монтесори образованието и ги въвежда в обучението: „Монтесори образованието в 21ви век“. Публикува анализи за развитие на училището, правопис, аритметика, и мотивация.

Модулен курс: 3 модула
Модул 1: 15-ти август до 31-ви август
Модул 2: 1-ви до 9-ти ноември
Модул 3: 10-ти до 14-ти декември

Съдържание на курса:
Теория:
– Монтесори философия, психология и развитие на детето
– Придобиване на основни умения за учение у детето
– Педагогика
– Дидактика
– Психология на развитието
Практика:
– Монтесори Материали
– Развитие на сетивата
– Език и литература
– Математика
– Среда: Практика в класна стая: мениджмънт, правила и рутини; Практика извън класна стая: Подготвяне на среда.
– Администрация, правни въпроси и условия на труд: Подготовка и информиране за административната и професионална среда на работа.
– Монтесори професионален опит: Прилагане на придобитите теоритични и практически знания в Монтесори класна стая, под наблюдението на квалифициран Монтесори учител.

Такси и начини на плащане:
Такса регистрация 300 лв до 31-ви юни
Такса обучение 1900 лв до 10-ти юли

Регистрационна форма:
zajavlenie

За информация и записване:
Нов български университет
корпус 2, офис 208
Мария Тумбева
mtumbeva@nbu.bg
02 / 81 10 268

Публикувано в Best News, Без категория, За учители. Постоянна връзка.