Заявете участие

От ИЛИЯНЦИ до НАСА с г-жа Мариана Печеян

На 22 март 2016 г. гост на Дискусионния клуб по приложна икономика бе
г-жа Мариана Печеян – управител на ВСК Кентавър – производител на прецизни инструменти за металообработване, екипировка за машини с ЦПУ, детайли за различни видове стругове, изработване на дървообработващи машини. В едночасов спонтанен разговор Г-жа Печеян сподели опита си и нелекия път при реформиране на социалистическия модел на управление у нас към пазарните икономически модели и практики на управление. Разказа как се работи за създаване на успешно партньорство. Сподели с аудиторията две поговорки. Арменската учи: „може да е малко чекмедже, но да мое“. А еврейската съветва: „Ако вече си развил един успешен бизнес е добре да започнеш да се оглеждаш за нови предизвикателства.” Запозна по-младата публика за първоначалните си сблъсъци с профсъюзните организации, работещи за лични, а не за подобряване на качеството на работа в предприятието. В отговор на неспиращата дискусия за връзката между бизнеса и образованието д-р Георги Текев – изпълнителен директор на НБУ, предложи на г-жа Печеян, в качеството и на успешна бизнес дама, да даде професионално мнение за съдържанието и качеството на програмите по икономика и бизнес управление НБУ, като сподели и до колко те кореспондират с очакванията на бизнеса.
По традиция продължихме разговорите в неформална обстановка. Студентите получиха любезна покана от г-жа Печеян за посещение на предприятията й в Дряново.
За повече информация и преглед на дискусиите посетете ФБ страницата на Дискусионен клуб по приложна икономика https://www.facebook.com/dcae.nbu.bg/ , където ще намерите и записи от предходните ни срещи.

Следващата среща на ДКПИ ще се проведе през месец април.


Публикувано в Без категория, Дискусионен клуб. Постоянна връзка.